social-impact-journey-kenya-2024.reismee.nl

Vilwakwe feestje

Lieve mensen,

Asante sana sana! Een groot dankjewel voor jullie betrokkenheid en reacties op ons blog! Erg leuk om te lezen dat er zo meegeleefd wordt door onze trouwe achterban, jullie dus! Het raakt ons echt dat er al een prachtig bedrag gedoneerd is voor Onderwijs Kenia BC, zodat er kinderen wel een jaar naar school kunnen binnenkort! We zeggen het geregeld tegen elkaar...Er is al €1300,= gedoneerd! Voor €250,= kan een kind een jaar naar school inclusief alle benodigdheden zoals Sasja eerder al noemde, dat is €21,= per maand en om een indicatie te geven, voor €25,= heeft een kind al een paar schoenen. Nogmaals hartelijk dank voor de donaties nu al. Het kan nog steeds: NL45TRIO0320646017 ovv Onderwijs Kenia BC of schoenen BC

Tja... alweer de laatste dag bij Vilwakwe school. Met een koffer vol knutselmateriaal gaan we met onze twee Tukkers naar de school. Dat kleine kofferbakje is super handig in de tuk tuk. We hebben allemaal goed geslapen vannacht! Dat hebben we ook echt wel nodig. We merken dat de energie-batterij leger raakt. De warmte, de drukte om ons heen en de inmiddels vele indrukken zijn en blijven voelbaar. Op school is het gezellg druk. We installeren de activiteiten en vlak voordat we starten voelt Bea zich echt niet goed. Pole pole...het hele ontbijt komt er weer uit... rustig aan dus en in de schaduw op een stoel kan Bea op een afstandje meekijken hoe het er allemaal aan toe gaat, dat lukt haar gelukkig wel.

Nagels lakken, schmincken, snorrtjes plakken en allerlei andere leuke plakkers, schilderen, kleuren, stoepkrijten, puzzelen en spelletjes doen... we hebben een heel divers programma. Iedereen geniet weer uitbundig, wat een enthousisme en ook zeker structuur door de hulp van de docenten...De kleinkinderen van Sasja hadden de stoepkrijt "gedoneerd", hoe leuk dat nu de kleinsten op Vilwakwe school er plezier mee hebben. Het is een gezellige volle ochtend, echt weer een feestje! Plenty foto's ook...

Net voor de lunch mogen we twee aan twee mee met een paar kinderen naar de plek waar ze wonen. Het is dichtbij en ondanks dat we weten dat de school aan de rand van de sloppenwijk staat, is het schokkend om in het echt te zien hoe deze kids dus wonen...door smalle gangetjes lopen we steeds dieper de slopenwijk in, de kinderen voorop. Zo'n andere wereld...

Op school wordt er rijst met kleine boontjes saus uitgedeeld, ook onze lunch. Als we bijna weer willen gaan vraag Madam Mary of we nog even willen blijven om nieuwe schooluniformen uit te delen. Deze zijn eerder dit jaar gesponsord door Stichting Aver, erg leuk om deze zelf uit te kunnen delen. Ook dit wordt een feest! De kinderen zijn echt heel blij met hun nieuwe uniform, het gaat gelijk ook aan! Op de foto natuurlijk. Wij krijgen dikke knuffels en er wordt veel gezongen. De dank is erg groot! Ik realiseer mij dat het krijgen van nieuwe kleren hier een grote uitzondering is en het landt van binnen dieper wat er zojuist gebeurd is. Het lukt Bea om de armbandjes uit te delen die door twee meiden in NL speciaal gemaakt zijn voor deze kinderen, heel lief! Dan nemen we echt afscheid, weer gaan de kinderen zingen, een Goodbye song en dan gaan we.

Bij Cafesserie komen we bij. Koffie, mango juice, een lekker taartje erbij. Hoezo contrasten... Ook Bea probeert weer wat brood te eten. Peter en Nancy komen nog langs om afscheid te nemen en Sasja vertelt over onze onderwijs en schoenen aktie voor Blessed Camp. Opnieuw grote dankbaarheid! De komende twee maanden is het zomervakantie in Kenia. In januari start de school weer. Peter zal uitzoeken wie er nu geen schoenen heeft en wie kan starten op de school in het nieuwe jaar.

Wat een bijzondere dag! Terug in Shanzu duikt Bea haar bed in, slapen doet haar goed. Er ontstaan wat meer fysieke ongemakken. Morgen op safari, we kijken er naar uit! Om half 6 gaat de wekker... Lala salama

José Aldenzee

Leuk al die activiteiten met de schoolkinderen. En ja zo’n “woonomgeving “ sloppenwijk maakt grote indruk. Ik heb het zelf ook gezien. Misschien moeten alle mopperaars er eens heen om te zien dat er hier weinig te mopperen valt, uitzonderingen daargelaten.
Blijf gezond allemaal en geniet van de Safari 🍀

Marjon

Het ontroerd me steeds weer de verslagen te lezen. Aangevuld met de mooie foto's. Onvoorstelbaar in wat voor een rijk land wij leven!!!
Fijne Safari

Johannes

Wat een mooi voorbeeld weer vandaag van SOCIAL IMPACT. Het werkt beide kanten op. Van ons Hollanders naar de grote en kleine Kenianen, maar misschien nog wel meer van die vrije Kenianen naar ons. Ik word helemaal blij en dankbaar van jullie foto's en jullie verhalen. Van jullie eerste dag (na die kleffe vliegnacht) als brakke bruiden, nu weer beetje brak van alle indrukken, maar kijk eens .. ik zie 6 bruisende bruiden. Op z'n Suske en Wiskes valt er vast nog wel meer te verzinnen: de kekke keniakanjers, shining shoe-stars, aantrekkelijke entrepeneurs, lollige lieverds, blije blossoms, dierbare doeners, ... Mooie safari gewenst!

Martine

Veel beterschap Bea!

Marianne K

Mooi, heftig, ontroerend, spannend en ga zo maar door!
Nu tijd voor ontspanning met de safari.... of toch ook een beetje spanning? Enyoy allemaal!!

Heleen.n

Wat moet dat confronterend voor jullie geweest zijn om te zien hoe deze kinderen wonen en dan toch blije snoetjes hebben.
Respect voor jullie alle zes voor deze 2 weken. Ik heb jullie reis gevolgd en de verslagen met een glimlach gelezen.
Nog een dagje en dan zit het erop.
Dank je wel dat ik op afstand met jullie mee mocht reizen en goede reis terug. Ik denk dat er vriendschappen voor het leven geboren zijn,. Groetjes Heleen