Een nieuwe bestemming
Lieve lezers,
Het nog helemaal donker als 5 van ons om kwart voor 5 naar buiten sluipen. De zee dondert enorm! Mega hoge golven beuken tegen de hoge rand van het terras. Werkelijk spectaculair. De rieten parasols worden volledig overspoeld en de golven kletteren ver op de grond. Reiny is het gelukt dit spectakel enigzinds vast te leggen op een foto.
Wat een kracht heeft de volle maan... We verbazen ons en genieten ervan. Daarna nog een paar uurtjes slapen voordat de dag echt begint. Ons laatste ontbijt bij Mbuyu, helaas werkt Willy niet vandaag dus van hem kunnen we geen afscheid nemen, van de anderen wel. Ook meneer aap laat zich nog even zien
Nog een laatste x op de lounge banken zitten, we sluiten de afgelopen dagen bewust af zo op deze unieke plek. Maken nog wat foto's en bezoeken een klein souveniers marktje van beachboys die hun spulletjes hebben uitgestald bij de uitgang van de lodge. Deze jongens (en meiden!) ruimen o.a.plastic uit de zee op en andere rotzooi op het strand voor de lodge. In ruile daarvoor mogen ze in de lodge aan de toeristen hun koopwaar aanbieden op een afgesproken moment. Mooie samenwerking dus. We kopen wat leuke spulletjes, dingen af en dan komt onze prive bus. Maar liefst 11 koffers mogen er weer mee... en wij erbij!
Twee uurtjes later stoppen we voor de lunch, opnieuw bij Java House in Ukunda en nu doet het koffieapparaat het weer! We genieten van het heerlijke eten, doen wat boodschapjes en waarderen ons beltegoed en internet tegoed weer op. Onze chaffeur Charles blijf op de bus en onze spullen passen, super fijn!
We hobbelen weer verder. Het is druk op de weg, een soort spagettie verkeer. Veel tuk tuks, boda boda's, auto's, matatu's en fietsen en vooral veel heel veel mensen die gewoon lopen langs de weg. Allerlei winkeltjes, stalletjes met mango's, suikerriet en casave. Ik hoop wat indrukken te geven met de foto's. Dan de ferry op, we zijn zeker niet de enige...`het is maar een kort stukje en aan de overkant ziet het letterlijk zwart van de mensen die de boot verlaten.
We zijn in Mombasa, het is gelijk veel drukker. Het eerste stuk gaat best goed het laatste stuk is een beetje drama. Ze zijn nogal met de weg bezig... Half 5 zijn we op onze volgende bestemming in Shanzu. We worden hartelijk welkom door Elizabeth en nemen afscheid van Charles en geven hem een pakje "Dutch cookies", stroopwafels dus. We hebben hier allemaal een eigen kamer, het basic en schoon met eigen toiletrol en stukje zeep. Het voelt iet wat als op de camping. Even schakelen wel. Er wordt weer heerlijk voor ons gekookt en we hebben een eigen soort eetkamer. Zo anders dan Mbuyu en onderdeel van deze Social Impact Journey.
We blikken terug op de reisdag en zijn er moe van en melig. Morgen een schakeldag...
Jullie zijn schatten! Alle 15 matrassen zijn gesponsord en kunnen worden bestelt! Erg dankbaar zijn wij en het maakt ons ook een beetje stil... dat jullie zo meeleven!
Warme groeten van ons uit Mombasa!
Anneke
Leuk om de verhalen te lezen, mooie herinneringen maken jullie.
Wat apart om onderweg zoveel te zien langs de weg. En die zee bij volle maan!! Geweldig!
Hoi ladies, een mooie tijd bij Shanzu!. Ik ben benieuwd hoeveel mooie spullen jullie in de prachtige winkel gaan kopen ☺️. Ik wou dat ik erbij was
Wat doen jullie mooi werk, het is mooi beschreven. Leuke foto's. Ik zie uit naar het volgende verhaal. Nog heel veel plezier.
Geweldig Anneke om al die ervaringen te lezen.
Zimbabwe herleeft bij mij!
Warme groet
Hetty
En weer zal er een andere maar vast ook leuke week op jullie afkomen.geniet ervan
Wat een geweldige reis en zo leuk uitgebreid beschreven, doe ik toch een beetje mee.
Een hele belevenis denk ik.
Wat mooi om op deze manier met jullie mee te reizen door Kenia.
Ik kijk uit naar het volgende verhaal !😉